Kad: 18. i 19. Maj 2024. godine

Gde: Moravče, Slovenija

Seminar se održava u okviru jednogodišnjeg studijskog programa iz klinike novih simptoma Novi simptomi u vreme političkih kriza.

 

Dr Brus Fink je američki lakanovski psihoanalitičar i supervizor. Glavni je prevodilac Lakanovih radova na engleski jezik i jedan od najčitanijih psihoanalitičkih autora u svetu. Dobitnik je priznanja Francuskoameričke fondacije i Fondacije Florens Gould za prevod Lakanovih Spisa. Diplomirao je na Univerzitetu Kornel (Cornell), masterirao iz filozofije u Parizu pod mentorstvom Alena Badjua (Alain Badiou) i doktorirao iz psihoanalize na Univerzitetu Pariz VIII. Psihoanalitičku obuku je obavljao u okviru Škole frojdovske stvari (ECF). Između 1993. i 2013. godine bio je profesor psihologije na Univerzitetu Dukuezne (Duquesne) u Pitsburgu, SAD. Član je Board of Directors Pitsburškog psihoanalitičkog centra. Član je Svetskog psihoanalitičkog saveza (WAP).

Fink je autor brojnih radova koji su prevođeni na srpski, hrvatski, slovenački, španski, portugalski, nemački, poljski, grčki, turski, japanski, korejski, hebrejski, italijanski i kineski jezik. Njegove knjige je objavio Harvard University Press, Princeton University Press, Karnaki Routlage. Lakanovski subjekt – između jezika i jouissance (Kruzak).